آشنایی با رشته مهندسی صنایع
به علت وجود طیف گستردهای از دانشها و مهارتها در رشته مهندسی صنایع که لزوم طراحی و بهبود فرآیندها در صنعت، مدیریت افراد و سایر امور مربوط به صنایع گوناگون را به وجود آورده است. همین اوامر باعث شده تا فقدان یک مهندس صنایع در هر صنعتی محسوس باشد و باعث افت راندمان کاری و تحمیل شدن هزینههای زیادی به آن شود.اگر بخواهیم واضح تر تاثیر وجود یک مهندس صنایع را نشان دهیم می توان تصور کرد که رشته های متنوع مهندسی از جمله مهندسی برق، مکانیک، کامپیوتر، عمران، مواد، شیمی و غیره .. را به عنوان مصالح ساختمانی در نظر بگیریم که بنای صنعت کشور را می سازند و رشته مهندسی صنایع همچون مادهای چسبناک است که این مصالح را به یکدیگر چسبانده و باعث میشود تا ساختمان صنعت بتواند با استحکام زیاد سرپا بایستد؛ در واقع از نگاه کلی مهندسی صنایع رابط بین تمامی رشته های مهندسی محسوب می شود و درک و فهم متقابل آنها از یکدیگر ایجاد می کند.
معمولا افرادی به این رشته گرایش پیدا می کنند که علاقهمند به مباحثی همچون مدیریت، مالی و اقتصادی، کنترل تولید و موجودیها، کنترل پروژههای بزرگ، برنامهریزی و مدیریت واحدهای صنعتی (بزرگ و کوچک) هستند و به طور کلی تمایل دارند در طراحیها و بهینهسازیهای ممکن در صنایع گوناگون دخیل باشند. مهندسین صنایع در حوزههای مختلفی مانند منابع انسانی، فرآیندهای کاری، کاهش ضایعات تولید، بهبود کیفیت تولید، بهبود زمانبندیها، طراحی سیستمها و بهبود کارکرد و اثربخشی آنها به این گونه بهینه سازی ها می پردازند.
دروس دبیرستانی که برای رشته مهندسی صنایع کاربرد دارند
درس هایی مانند حساب دیفرانسیل و انتگرال (حسابان) در رشته مهندسی صنایع به صورت بسیار پیشرفتهتر با دروسی همچون ریاضی ۱، ریاضی ۲، محاسبات عددی و غیره و مباحثی همچنین این مباحث، پایه دروس بسیار مهمی در رشته مهندسی صنایع هستند که از جمله آنها میتوان به آمار و احتمالات مهندسی، تحقیق در عملیات ۱ و ۲ و اکثر دروس تخصصی این رشته که نیازمند مباحثی همچون توابع، حد و پیوستگی، مشتق، انتگرال، انتگرال دوگانه و سهگانه و غیره هستند، اشاره داشت.
درس جبر خطی نیز به صورت بسیار پیشرفتهتر در رشته مهندسی صنایع وجود دارد و پایه دروس بسیار مهم آن، مانند تحقیق در عملیات ۱ و ۲ است. ناگفته نماند که مباحث ریاضیات گسسته و احتمال هم در دروس آمار و احتمالات مهندسی، مبانی برنامهنویسی و… دوباره تکرار میشوند. اکثر مباحث فیزیک دبیرستان همچون الکتریسیته، مغناطیس، مکانیک، ترمودینامیک و… به شکل بسیار پیشرفتهتر و در قالب دروسی همچون فیزیک ۱، فیزیک ۲، استاتیک، مقاومت مصالح، مبانی مهندسی برق و… وجود دارند. ضمناً، تقریبا تمامی مباحث شیمی دبیرستان باید در قالب دروسی همچون شیمی ۱، علم مواد و… به شکلی بسیار کاملتر مورد مطالعه قرار گیرند.
گرایشهای رشته مهندسی صنایع
تمامی داوطلبان فارغ التحصیل کارشناسی که میخواهند در مقطع کارشناسی ارشد به ادامه تحصیل بپردازند اول از همه باید با گرایش های گوناگون این رشته آشنایی پیدا کنند و برای آمادگی در آزمون ارشد با توجه به اخبار کارشناسی ارشد که باید حتما بروز باشد نیز به مطالعه بهترین منابع آزمون ارشد بپردازند برای اطلاع از لیست بهترین منابع کارشناسی ارشد میتوانید با کارشناسان و متخصصان ما در ارشد تست در تماس باشد. داوطلبان علاقه مند به شرکت در کنکور کارشناسی ارشد مهندسی صنایع میتوانند با مطالعه منابع کنکور ارشد مهندسی صنایع با کسب رتبه بالا در گرایش مورد علاقه خود به ادامه تحصیل بپردازند. در ادامه به گرایشهای گوناگون رشته مهندسی صنایع پرداختهایم و سعی داشته ایم معرفی کوتاه اما مفیدی را برای هر کدام داشته باشیم.
- بهینهسازی سیستمها:
طراحی سیستمها و ایجاد بهینهسازی در فرآیندهای آنها. - سیستمهای سلامت:
طراحی سیستمهای مربوط به سلامت مانند سیستمهای بیمارستانی، درمانگاهی و غیره. - مدیریت نوآوری و فناوری:
مدیریت در عرصههای نوآوری، فناوری، اختراعات، پارکهای علم و فناوری و غیره. - مدلسازی سیستمهای کلان:
مدلسازی سیستمها به صورت کلان و سیاستگذاریهای عمومی در زمینههای اقتصادی، اجتماعی و غیره و کشف ارتباط بین اجزای مختلف یک سیستم و همچنین کشف ارتباط بین سیستمهای گوناگون. - آیندهپژوهی:
آیندهپژوهی در مورد موارد اقتصادی، اجتماعی، صنعت و… - سیستمهای مالی:
تخصص در زمینه سیستمهای مالی و اقتصادی، مهندسی مالی و مدیرت مالی و اقتصادی. - لجستیک و زنجیره تأمین:
بهبود فرآیندهای لجستیک و زنجیره تامین محصولات فیزیکی یا غیرفیزیکی، فسادپذیر و غیر فسادپذیر و کاهش ضایعات محصولات حین عبور از مراحل زنجیره تامین و کاهش دیرکرد و هزینههای لجستیک. - مدیریت پروژه:
دانش مدیریت پروژههای بزرگ و کوچک بهینهسازی پروژهها از نظر زمان، هزینه و کیفیت. - مدیریت مهندسی:
مدیریت مهندسیهای گوناگون شاغل در صنعت. - مدیریت سیستم و بهرهوری:
مدیریت سیستمهای گوناگون جهت افزایش بهرهوری و کارایی افراد و فرآیندهای موجود در سیستمها با تعریف ورودی، فرآیند و خروجی برای هر سیستم.
پیش از تهیه منابع آزمون کارشناسی ارشد تمامی رشته های گروه های آزمایشی می توانید از طریق شماره تماس ۰۲۱۰۰۰۰۰۰۰۰ از سراسر کشور از ساعت ۹ صبح الی ۷ عصر با مشاوران ارشد تست در تماس باشید.
موقعیت شغلی و بازار کار
گستردگی و تنوع در بازار کار رشته مهندسی صنایع در واقع یکی از مزیت های این رشته محسوب میشود. همچنین بازار کار در هر شرایطی به تعداد قابل قبولی مهندس صنایع نیاز دارد، زیرا اموری همچون ارزیابی اقتصادی، مدیریت پروژهها، طراحی و بهینهسازی فرایندها و سیستمها و مواردی دیگر از این دست، از جمله اموری محسوب میشوند که در هر شرایطی مورد نیاز صنایع گوناگون هستند. قابل ذکر است که حقوق و مزایای دریافتی مهندسین این رشته بستگی به میزان مسئولیت کاری، مهارت، سابقه کار، صنعت، محل کار و… دارد که از حدود ۱۵ میلیون به بالا است که گاهی تا ۵۰۰ میلیون نیز بالا می رود.
دیدگاه کاربران ...
تعداد دیدگاه : 0
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.