معرفی رشته گرایش های مجموعه زبان انگلیسی مقطع کارشناسی ارشد
گرایش های مجموعه زبان به سه دسته کلی تقسیم می شود که اولین آنها آزمون زبان است. محوریت آموزش در رشته زبان انگلیسی، بررسی و تحقیق در مورد مسائل یادگیری و آموزش انگلیسی است و راه حل هایی در این زمینه ارائه می دهد. رشته آموزش زبان انگلیسی رشتهای است که در واقع از چندین رشته دیگر حاصل شده است و مفاهیم و معانی آنها را مورد استفاده قرار میدهد؛ از این رو این رشته را جزو رشته های میان رشته ای به شمار می آورند. مفاهیم رشتههایی از قبیل جامعه شناسی و روانشناسی با محوریت آموزش زبان، در این رشته مطرح میشوند. از دیگر مواردی که در این رشت مورد بررسی قرار می گیرد دوزبانگی، تحلیل گفتمان، آموزش و یادگیری زبان دوم، سیاستها و برنامهریزیهای زبانی، یادگیری زبان اول، آزمون سازی زبان انگلیسی، زبانشناسی کاربردی، و موضوعات زبانشناسی است.
درباره رشته آموزش زبان انگلیسی
این رشته تاریخچه آنچنانی ندارد. در گذشته در زیر رشته زبان زبان شناسی مطرح می شد. با انقلاب چامسکی و ظهور زبانشناسی زایشی در اواخر دهه ۱۹۵۰، کانون توجه زبانشناسی بیشتر به مسایل مربوط به زبانشناسی زایشی محدود گردید. در واکنش به این امر مسایل مربوط به یادگیری و آموزش زبان انگلیسی تحت عنوان زبانشناسی کاربردی گسترش یافتند. زبانشناسی کاربردی از لحاظ اجتماعی، یک نقش پاسخگو نسبت به مسایل مربوط به زبان را دارد. با توجه به مسایل ذکر شده دقیقاً مشخص نیست که مسایل مربوط به زبانشناسی کاربردی چه زمانی شروع شد.
در حال حاضر آموزش زبان انگلیسی، بیشتر به مسایل مربوط به زبان میپردازد: مسایل مربوط به زبان اول، زبان دوم (خارجی) و حتی مسائل مربوط به ترجمه و تفسیر را مورد بررسی قرار می دهد.
موقعیت و شرایط ادامه تحصیل در رشته آموزش زبان انگلیسی
در میان تمامی رشته های مربوط به زبان در ایران، این رشته از وضعیت بهتری برخوردار است به طوری که این رشته تا مقطع دکتری نیز تدریس می شود. و امید است در سال های آینده دانشگاه های داخل کشور بیشتر اقدام به جذب دانشجو در این رشته کنند و به تعداد دانشگاه های این رشته افزوده شود. این رشته در خارج از کشور هم به علت کاربردی بودنش وضعیت مطلوبی دارد و علاقمندان به تحصیل در خارج از کشور نیز میتوانند برای ادامه تحصیل در این رشته در مقطع دکتری از دانشگاه های خارجی نیز پذیرش بگیرند.
مجموعه زبان به غیر از آموزش زبان گرایش های دیگری نیز دارد که شامل موارد زیر می شود:
گرایش مترجمی زبان انگلیسی: فارغالتحصیلان این گرایش در ترجمه کتب و متون تخصص میگیرند
گرایش ادبیات انگلیسی: فارغالتحصیلان این گرایش شناخت ادبیات غرب و نقد ادبی تخصص میگیرند.
گرایش زبانشناسی: فارغالتحصیلان این گرایش شناخت زبان و ریشهیابی و همچنین شناخت سیر تحولی زبان متخصص می شوند.
بازار کار و موقعیت های شغلی رشته آموزش زبان انگلیسی
این رشته دارای آینده شغلی نسبتا مناسبی است. بیشتر فعالیتهای فارغ التحصیلان به آموزش زبان انگلیسی مربوط میشود و از تدریس در مؤسسات خصوصی آموزش زبان انگلیسی گرفته تا تدریس در دانشگاهها، همکاری با مجلات و روزنامههای خارجی منتشر شده در داخل کشور، همکاری با صدا و سیما در بخش دوبله کردن فیلمهای خارجی، و همکاری با شرکتهای مسافرتی به عنوان راهنمای تور را شامل می شود. نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید آن است که فقط با پاس کردن واحد های دانشگاهی نمیتوانید صاحب موقعیت های شغلی عالی در این زمینه شوید زیرا در این زمینه شغلی باید همیشه بروز باشید و تلاش و پشتکار زیادی از خود نشان داده و قدرت انتقال اطلاعات خود را افزایش دهید و نفوذ کلام خود را بالا ببرید.
یکی از مزیت های این رشته، گسترش یافتن یادگیری زبان در سطح کشور است و همین امر باعث شده موسسات خصوصی آموزش زبان انگلیسی در تمام سطوح و کلاسهای آمادگی آزمونهای TOEFL و IELTS و همچنین آزمونهای داخلی از قبیل TOLIMOو MCHE از بازار نسبتاً خوبی برخوردارند. با توجه به ارتباط دقیق رشته آموزش زبان انگلیسی با مسایل آموزش و یادگیری زبان، فارغ التحصیلان رشته آموزش در مقایسه با فارغ التحصیلان بقیه گرایشهای رشته مجموعه زبان به طور بالقوه در این زمینه ها موفقیت بیشتری دارند.
ادامه تحصیل زبان و ادبیات انگلیسی در مقطع ارشد
دروسی که در این رشته ارائه می شود در رابطه با تاریخ ادبیات، نقد ادبی و فنون و صناعات است.. معمولا کسانی به این رشته جذب می شوند که به یکی از حوزه های ادبی علاقه داشته باشند و از آن جا که ادبیات همیشه طرفداران خودش را داشته و دارد رشته ادبیات انگلیسی در مقطع کارشناسی ارشد نیز داوطلبین مخصوص به خودش را داراست. این رشته در مقطع ارشد از بازار کار خوبی برخوردار است مخصوصا بازار کار آکادمیک، یکی از پر فرصت ترین گرایشهای زبان انگلیسی به شمار میآید. فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد ادبیات انگلیسی هم چنین میتوانند در بسیاری از مشاغلی که توسط فارغ التحصیلان دیگر گرایشهای زبان انگلیسی انجام میشود هم کارایی بسیار خوبی از خود نشان دهند.
ادامه تحصیل رشته زبان و ادبیات انگلیسی در مقطع ارشد
در گرایش ادبیات انگلیسی بیشتر به وجوه ادبی زبان انگلیسی پرداخته شده است. در حالی که در دو گرایش دیگر به دروسی چون روش تدریس، آزمون سازی، واژه شناسی، زبانشناسی و مهارتهای ترجمه پرداخته میشود در رشته ادبیات انگلیسی بیشتر به مسائلی همچون آثار نویسندگان مطرح انگلیسی زبان میپردازند. قرون و اعصار به همراه آثار مطرح نویسندگان در سیری تاریخی در درس تاریخ ادبیات و آثار ادبی به بررسی گذاشته میشوند. بسیاری از فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد ادبیات انگلیسی این بخش از دروس مقطع کارشناسی ارشد را بسیار جذاب میدانند. در بخشی دیگر از این رشته به نقد ادبی، خصوصا نقد قرن بیستم و گرایشات مختلف آن پرداخته میشود. درس نقد ادبی در مقطع کارشناسی ارشد ادبیات انگلیسی خود از دو بخش تشکیل شده است که در بخش اول رویکردهای نقد و در بخش دوم نقد عملی تدریس میشود. رویکردهای نقدی که معمولا مورد بررسی قرار میگیرند از نقد فرمالیستی روسی آغاز و به نقدهای متاخر مثل نقد پسا استعماری یا نقد ساختارشکنانه ختم میشود. این بخش از رشته بسیار به روز و از حیث ماهیت بین رشته ای محسوب میشود.
لذا دانشجویان کارشناسی ارشد ادبیات انگلیسی باید از سایر حوزههای علوم انسانی و هنر، مثل فلسفه، روانشناسی، جامعه شناسی، موسیقی، نقاشی و غیره اطلاعات جامعی داشته باشند تا بتوانند تحلیلهای قوی و مستدل از آثار ادبی ارائه دهند. علاقه مندان به این رشته میتوانند با اطلاع از آخرین اخبار کارشناسی ارشد و مطالعه بهترین منابع کنکور کارشناسی ارشد خود را برای آزمون کارشناسی ارشد آماده کنند تا با کسب بهترین رتبه در آزمون، در رشته مورد علاقه خود به ادامه تحصیل بپردازند. داوطلبان برا طالاع از لیست بهترین منابع آزمون ارشد مجموعه زبان با کارشناسان ما در ارشد تست در تماس باشند.
پیش از تهیه منابع آزمون کارشناسی ارشد تمامی رشته های گروه های آزمایشی می توانید از طریق شماره تماس ۰۲۱۰۰۰۰۰۰۰۰ از سراسر کشور از ساعت ۹ صبح الی ۷ عصر با مشاوران ارشد تست در تماس باشید.
دیدگاه کاربران ...
میشه منبع این مقاله رو بفرمایین؟
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.